לביבות עדשים כתומות ובטטה
לביבות עדשים כתומות ובטטה
רכיבים:
כוס עדשים כתומות לאחר השרייה של לילה (לא חובה אך זה בהחלט יתרון גם בכמות שתצא)
2 בטטות קטנות
חצי כוס שיבולת שועל
בצל
תיבול:
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כמון.
אופן ההכנה:
מתחילים בטיגון הבצל עד הזהבה, מוסיפים את העדשים הכתומות, מכסים במים רותחים, מתבלים מלבד המלח שנוסיף בסיום הבישול ומרגע רתיחה כ 10 דקות בישול עם מכסה על להבה נמוכה עד שכל המים נספגים והעדשים מבושלות, לסיום נוסיף ככפית וחצי מלח הימלאיה או כפית מלח רגיל, ניתן לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
במקביל מבשלים את הבטטה, קולפים ומועכים עם בלנדר מוט ולתערובת זו נוסיף את העדשים ושיבולת שועל, נטחן חלקית עם בלנדר מוט או מעבד מזון, נרטיב את הידיים וניצור קציצות עם ידיים רטובות.
את הקציצות נסדר על נייר אפייה ונאפה בחום של כ 175° עד הזהבה, כ 25-30 דקות.
כיצד נתייחס?
כל המתכון כ 1100 קל', ניתן להתייחס לקציצות אלו כפחמימה או חלבון ואפשר גם וגם יחד.
לי יצאו 32 קציצות, לכל 2 נתייחס כמנת פחמימה, מציעה כשמכינים לחלק 1100 במספר הקציצות שיצאו, כל מנת חלבון/פחמימה היא עד 80 קלוריות וכך נדע כמה ממה שיצא נתייחס כמנת חלבון/פחמימה.
